2013. március 31., vasárnap

Petíció a török kormány, az UNHCR és a Taksim rendőrségnek: Lépjenek fel a transzneműek ellen elkövetett erőszakos jogsértések ellen!

Írd alá Te is a petíciót és követeld, hogy Törökországban vessenek véget a transzneműek ellen elkövetett erőszakos jogsértéseknek!A transzneműek emberi jogairól szóló török jelentés a jogsértésekben második helyen áll Brazília után. Az elmúlt egy évben 4 transznemű nőt gyilkoltak meg brutális módon Isztambulban. Az utolsó gyilkosság kevesebb, mint egy hete történt, az áldozat (akinek a nevét még nem közölték) egy kórházban hunyt el, ugyanazon a napon, amikor tüntetők 20 transznemű nő kilakoltatása ellen demonstráltak Isztambul Mis negyedében.

Törökország jelenleg tagja az ENSZ-nek, de EU tagságát megtagadták az emberi jogok nem megfelelő teljesülése miatt.

Szeretnénk felhívni a figyelmet a Törökországban uralkodó borzalmas emberi jogi helyzetre, ami nem csak a transz, hanem a tágabb LMBTQ közösséget is érinti.
A Taksim rendőrség különösen nagy szerepet játszott abban, hogy ezt a rendkívül rossz emberi jogi helyzetet fenntartsa, ezért a török hatóságokat globális szinten kell felelősségre vonni.

Írd alá Te is a petíciót és követeld, hogy Törökországban vessenek véget a transzneműek ellen elkövetett erőszakos jogsértéseknek!
A change.org petíciójához kattints ide!