2013. március 24., vasárnap

Petíció: Mosdót használni nem bűncselekmény

Egy arizonai képviselő, John Kavanagh a napokban olyan törvényjavaslatot terjesztett elő, amellyel börtönt szabna ki azokra a transznemű emberekre, akik nyilvános mosdót használnak. Most kell őt megállítanunk!
 Ha a javaslatot elfogadják, a rendőrség akármelyik nőt megállíthatná, aki a női mellékhelyiséget akarja használni, hogy igazolványával bizonyítsa nemét. Akinél nincs igazolvány vagy az igazolványon lévő nem nem egyezik meg a saját nemi identitásával, mert transznemű: akár 6 hónap börtönt és 2500 $-os büntetést is kaphat.

Mikor megkérdezték, miért van kiélezve a transznemű emberekre a javaslat, a képviselő azt a magyarázatot adta: „mert furcsák”.

A törvény extrém nemi ellenőrzésekhez vezetne, minden nemiségében nonkonform embernek igazolványra lenne szüksége nyilvános helyen, arra az esetre, ha ellenőriznék.
A transzneműek így is gyakran komoly erőszaknak és diszkriminációnak vannak kitéve nyilvános helyeken, ez a javaslat csak még fenyegetettebbé tenné az arizonai transzneműek életét.

Arizona állam törvényhozó testületének:

A javasolt transzfób törvénymódosítás alapján bárkit bebörtönözhetnének és bírsággal sújthatnának, aki valaki szerint nemének „nem megfelelő” nyilvános mosdót használ. Ez diszkriminatív és helytelen.

Utasítsák el Kavanagh transzfób törvénymódosító javaslatát és a jövőben minden hasonló szándékú kezdeményezést. Tegyenek érte, hogy minden arizonai, beleértve a transznemű embereket, megkapja az őt megillető egyenlő tiszteletet és bánásmódot.

Az All Out petíciójához kattints ide!